HTML

Kassandra

politikai, politológiai predikciók

Friss topikok

  • John May R: Várjuk a következő posztot :) (2011.01.06. 10:31) Választást vagy életet
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mondjuk a hagyománytisztelete úgy kívánja, hogy a befagyott Duna jegén..... Reménykedek az enyhe ... (2010.12.20. 22:55) A harmadik kivánság.

Linkblog

Archívum

Választást vagy életet

2010.12.09. 02:41 duggongg

Semjén Zsolttól tudjuk hogy az új alkotmány biztosítani fogja a magzati élet védelmét. Nehéz elhinni hogy ezzel a lépéssel nem az abortusz betiltásához vezető göröngyös úton indul el a magyar törvényhozás. Kérdés persze hogy ez baj e, vagy éppen ellenkezőleg. A válaszhoz el kell döntenünk hogy emberi lény e a magzat? Ha az, akkor az abortusz nyilván gyilkosság és a jog által szükségszerüen üldözendő.

Mikor kezdődik hát az emberi élet? Nehéz az abortuszt ellenzők érvelésével szembeszállni, miszerint a fogantatástól a születésig vezető folyamat során bármely pontot csak önkényesen lehet kijelölni (miért pont 12 hét ???), kivéve az út elejét – a megtermékenyülést –, illetve a végét, a születést. Azt is nehéz vitatni hogy a születést a jog nemigen nevezheti ki az élet kezdetének, ebben az esetben ugyanis például az összes császárral született gyereket büntetlenül a falhoz lehetne csapni. Vagyis marad a fogantatás. Egy gond van ezzel. A fogamzásgátló tabletták vagy a megtermékenyülést, VAGY a megtermékenyült petesejt beágyazódását gátolják. Pontosabban a modernebb változatok már általában mindkettőt egyszerre. Vagyis meg sem lehet mondani, hogy pirula a a teherbeesést a megtermékenyülés gátlásával, vagy a már megtermékenyült petesejt (amelyben már ott van a Szentlélek, mint a magzatvédőktől tudjuk) beágyazódásának blokkolásával akadályozta meg.

Mindennek ellenére a pro–life zelóták valamiért mégis az abortusz klinikákat robbantgatják és nem a patikákat és a (manipulált) "oktató" filmek is a fogó elől menekülő, majd fájdalmában összeránduló magzatot mutatják be, ahelyett hogy azon keseregnének hogy szegény kicsi zygota, nem tudott beágyazódni, ott kellett nyomorultul elpusztulnia.

Csak én látom úgy hogy itt valami nem stimmel? Mintha a magzatvédők egy kicsit eltévesztették volna a házszámot. Vagy ők sem hisznek szó szerint abban amit hirdetnek, nevezetesen hogy az élet a fogantatással kezdődik? A dilemma persze elméletben feloldható lenne ha a fogantatást a megtermékenyített petesejt beágyazódásaként definiálnánk. Ezzel viszont megint két gond van. Az egyik, hogy a magzatvédők, legalábbis egyelőre (szerencsére?) nem ezt teszik. A másik, hogy ha az ellentmondás feloldása érdekében ténylegesen átdefiniálnánk az élet kezdőpontját (a szentlélek végülis miért ne várhatná meg a beágyazódást?), akkor végképp nem értem, hogy miért kell keresztes háborút folytatniuk a stem cell research ellen, aholis mesterséges megtermékenyítésből származó (vagyis nem beágyazódott) embriókat használnak fel sejtvonalak előállítására.

Ha van valaki pro–life–os a vonalban, megtenné hogy feloldja számomra ezt az ellentmondást?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kassandra.blog.hu/api/trackback/id/tr332503521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John May R 2010.12.09. 07:02:41

Semjén Zsolt, nem Semlyén!

Ez egy nagyon kényes téma, pro-kontra.

duggongg 2010.12.09. 19:49:16

@John May R: Természetesen. Én csak azt mondom hogy az életvédők érvelése nem koherens. Nyilvánvalóan könnyebb érzelmileg azonosulni (és érzelmeket felkorbácsolni) a magzattal mint a zigótával, ennek ellenére ha a saját érvelésüket komolyan vennék akkor a fogamzásgátlók használata ellen legalább olyan szenvedállyel kellene fellépniük mert az ő érvrendszerük alapján azok sokkal több ártatlan életet ölnek meg mint az abortusz.

John May R 2011.01.06. 10:31:23

Várjuk a következő posztot :)
süti beállítások módosítása