HTML

Kassandra

politikai, politológiai predikciók

Friss topikok

  • John May R: Várjuk a következő posztot :) (2011.01.06. 10:31) Választást vagy életet
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mondjuk a hagyománytisztelete úgy kívánja, hogy a befagyott Duna jegén..... Reménykedek az enyhe ... (2010.12.20. 22:55) A harmadik kivánság.

Linkblog

Archívum

Választást vagy életet

2010.12.09. 02:41 duggongg

Semjén Zsolttól tudjuk hogy az új alkotmány biztosítani fogja a magzati élet védelmét. Nehéz elhinni hogy ezzel a lépéssel nem az abortusz betiltásához vezető göröngyös úton indul el a magyar törvényhozás. Kérdés persze hogy ez baj e, vagy éppen ellenkezőleg. A válaszhoz el kell döntenünk hogy emberi lény e a magzat? Ha az, akkor az abortusz nyilván gyilkosság és a jog által szükségszerüen üldözendő.

Mikor kezdődik hát az emberi élet? Nehéz az abortuszt ellenzők érvelésével szembeszállni, miszerint a fogantatástól a születésig vezető folyamat során bármely pontot csak önkényesen lehet kijelölni (miért pont 12 hét ???), kivéve az út elejét – a megtermékenyülést –, illetve a végét, a születést. Azt is nehéz vitatni hogy a születést a jog nemigen nevezheti ki az élet kezdetének, ebben az esetben ugyanis például az összes császárral született gyereket büntetlenül a falhoz lehetne csapni. Vagyis marad a fogantatás. Egy gond van ezzel. A fogamzásgátló tabletták vagy a megtermékenyülést, VAGY a megtermékenyült petesejt beágyazódását gátolják. Pontosabban a modernebb változatok már általában mindkettőt egyszerre. Vagyis meg sem lehet mondani, hogy pirula a a teherbeesést a megtermékenyülés gátlásával, vagy a már megtermékenyült petesejt (amelyben már ott van a Szentlélek, mint a magzatvédőktől tudjuk) beágyazódásának blokkolásával akadályozta meg.

Mindennek ellenére a pro–life zelóták valamiért mégis az abortusz klinikákat robbantgatják és nem a patikákat és a (manipulált) "oktató" filmek is a fogó elől menekülő, majd fájdalmában összeránduló magzatot mutatják be, ahelyett hogy azon keseregnének hogy szegény kicsi zygota, nem tudott beágyazódni, ott kellett nyomorultul elpusztulnia.

Csak én látom úgy hogy itt valami nem stimmel? Mintha a magzatvédők egy kicsit eltévesztették volna a házszámot. Vagy ők sem hisznek szó szerint abban amit hirdetnek, nevezetesen hogy az élet a fogantatással kezdődik? A dilemma persze elméletben feloldható lenne ha a fogantatást a megtermékenyített petesejt beágyazódásaként definiálnánk. Ezzel viszont megint két gond van. Az egyik, hogy a magzatvédők, legalábbis egyelőre (szerencsére?) nem ezt teszik. A másik, hogy ha az ellentmondás feloldása érdekében ténylegesen átdefiniálnánk az élet kezdőpontját (a szentlélek végülis miért ne várhatná meg a beágyazódást?), akkor végképp nem értem, hogy miért kell keresztes háborút folytatniuk a stem cell research ellen, aholis mesterséges megtermékenyítésből származó (vagyis nem beágyazódott) embriókat használnak fel sejtvonalak előállítására.

Ha van valaki pro–life–os a vonalban, megtenné hogy feloldja számomra ezt az ellentmondást?

3 komment

A harmadik kivánság.

2010.12.06. 01:31 duggongg

Úgy gondoltam, december 20-ig még leirhatom az alábbiakat, anélkül hogy rágalmazási pert kockáztatnék. Majd meglátjuk hogy tévedtem e. A blog neve nem véletlen. A mitológiai jósnőhöz hasonlóan valószinüleg nekem sem fogtok most sokan hinni és félek hogy ugyancsak hozzá hasonlatosan az én jóslatom is valóra válik.

Lássuk hát a jövőt. Hozzávetőlegesen 3 év múlva a következő események fognak lejátszódni kicsiny országunkban. A FIDESZ addigra sokat veszit a támogatottságából (Orbán Viktor országlása során ugyanis mind több potenciális szavazópolgárnak fog a tyúkszemére lepni, sokaknak nem is egyszer) és a közvéleménykutatási adatokból a FIDESZ vezérkara (v/ö. Orbán Viktor) számára is nyilvánvalóvá fog válni hogy a 2014-es választásokon nemhogy a kétharmad de még az abszolút, vagy uram bocsá kimondani is szörnyű, talán meg az egyszerű többség is veszélyben forog. Mit lehet ilyenkor tenni? Sokat. Egészen pontosan a következőket: a még meglévő kétharmad birtokában az országgyűlés a magyar közjogi berendezkedést parlamentáris demokráciából elnöki rendszerré alakitja és az elnököt méregerős hatalmi jogkörrel ruházza fel. Valamint a köztársasági elnök megválasztását kétharmados többséghez köti, azzal a kiegészitéssel hogy mindaddig amig az új elnököt nem sikerül megválasztani addig a régi marad hatalomban (hol is lattuk mar ezt a trükköt??). Ezután Schmitt Pál az utóbbi időkben sajnálatosan megromlott egészségi állapotára való hivatkozással lemond az elnökségről és az országgyülés megválasztja Orbán Viktort államfőnek (aki némi vivódás és tépelődés után el is fogadja a neki felajánlott megtisztelő cimet).

Olyan ez mint a mesében a harmadik kivánság. Gyerekként soha nem értettem, hogy a szegény ember legkisebb fia hogyan lehet olyan hülye hogy harmadiknak nem három új kivánságot kér, és aztán igy tovább, az idők végezetéig. Orbán Viktornak ennél több esze van. Legalábbis ami a hatalom megszerzését/megtartását illeti. (kicsit off de szerintem neki máig nem jutott az eszébe hogy a politika másról, többről is szólhat(na) mint győzelemről és vereségről, ellenkező esetben ugyanis 8 éven át ellenzékből nem gáncsolt volna el mindent, akár jó volt, akár rossz, amivel a kormány próbálkozott.) Visszatérve a meséhez, Orbán Viktor harmadik kivánsága az lesz hogy akkor is ő mondhassa meg a frankót amikor a kivánságait már elhasználta, a kétharmados többsége már régen csak egy édes emlék.

Meddig lesz ez igy, forever? Well, legalábbis addig amig a FIDESZ támogatottsága egy választáson egyharmad alá nem csökken ÉS az ellenzék meg tud egyezni egy új köztársasági elnökben. Az első feltétel teljesülésének esélyét érdekes megvilágitásba helyezi a szavazókörzetek határainak várható átrajzolása, valamint a határon túli magyarok szavazati jogának, ugyancsak várható, megadása. A második feltétel vélhetőleg a MASZOP és a JOBBIK megegyezését feltételezné egy alkalmas jelöltben. Hát nem tudom. Ennyire nem vagyok Kassandra hogy meg tudjam jósolni, mikor fog ez bekövetkezni. Addig is jobb ha hozzászokunk a gondolathoz hogy hála az égnek, már megint van egy Bölcs Vezérünk. Sokáig nélkülöztünk, de kibekkeltük.

Mindezt meg azért tartottam szükségesnek leirni hogy 3 év mulva csak a linket kelljen majd megadnom ha valaki majd azt kérdezi: na de ki látta ezt előre???????????

 

12 komment

Címkék: orbán viktor köztársasági elnök