HTML

Kassandra

politikai, politológiai predikciók

Friss topikok

  • John May R: Várjuk a következő posztot :) (2011.01.06. 10:31) Választást vagy életet
  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mondjuk a hagyománytisztelete úgy kívánja, hogy a befagyott Duna jegén..... Reménykedek az enyhe ... (2010.12.20. 22:55) A harmadik kivánság.

Linkblog

Archívum

A harmadik kivánság.

2010.12.06. 01:31 duggongg

Úgy gondoltam, december 20-ig még leirhatom az alábbiakat, anélkül hogy rágalmazási pert kockáztatnék. Majd meglátjuk hogy tévedtem e. A blog neve nem véletlen. A mitológiai jósnőhöz hasonlóan valószinüleg nekem sem fogtok most sokan hinni és félek hogy ugyancsak hozzá hasonlatosan az én jóslatom is valóra válik.

Lássuk hát a jövőt. Hozzávetőlegesen 3 év múlva a következő események fognak lejátszódni kicsiny országunkban. A FIDESZ addigra sokat veszit a támogatottságából (Orbán Viktor országlása során ugyanis mind több potenciális szavazópolgárnak fog a tyúkszemére lepni, sokaknak nem is egyszer) és a közvéleménykutatási adatokból a FIDESZ vezérkara (v/ö. Orbán Viktor) számára is nyilvánvalóvá fog válni hogy a 2014-es választásokon nemhogy a kétharmad de még az abszolút, vagy uram bocsá kimondani is szörnyű, talán meg az egyszerű többség is veszélyben forog. Mit lehet ilyenkor tenni? Sokat. Egészen pontosan a következőket: a még meglévő kétharmad birtokában az országgyűlés a magyar közjogi berendezkedést parlamentáris demokráciából elnöki rendszerré alakitja és az elnököt méregerős hatalmi jogkörrel ruházza fel. Valamint a köztársasági elnök megválasztását kétharmados többséghez köti, azzal a kiegészitéssel hogy mindaddig amig az új elnököt nem sikerül megválasztani addig a régi marad hatalomban (hol is lattuk mar ezt a trükköt??). Ezután Schmitt Pál az utóbbi időkben sajnálatosan megromlott egészségi állapotára való hivatkozással lemond az elnökségről és az országgyülés megválasztja Orbán Viktort államfőnek (aki némi vivódás és tépelődés után el is fogadja a neki felajánlott megtisztelő cimet).

Olyan ez mint a mesében a harmadik kivánság. Gyerekként soha nem értettem, hogy a szegény ember legkisebb fia hogyan lehet olyan hülye hogy harmadiknak nem három új kivánságot kér, és aztán igy tovább, az idők végezetéig. Orbán Viktornak ennél több esze van. Legalábbis ami a hatalom megszerzését/megtartását illeti. (kicsit off de szerintem neki máig nem jutott az eszébe hogy a politika másról, többről is szólhat(na) mint győzelemről és vereségről, ellenkező esetben ugyanis 8 éven át ellenzékből nem gáncsolt volna el mindent, akár jó volt, akár rossz, amivel a kormány próbálkozott.) Visszatérve a meséhez, Orbán Viktor harmadik kivánsága az lesz hogy akkor is ő mondhassa meg a frankót amikor a kivánságait már elhasználta, a kétharmados többsége már régen csak egy édes emlék.

Meddig lesz ez igy, forever? Well, legalábbis addig amig a FIDESZ támogatottsága egy választáson egyharmad alá nem csökken ÉS az ellenzék meg tud egyezni egy új köztársasági elnökben. Az első feltétel teljesülésének esélyét érdekes megvilágitásba helyezi a szavazókörzetek határainak várható átrajzolása, valamint a határon túli magyarok szavazati jogának, ugyancsak várható, megadása. A második feltétel vélhetőleg a MASZOP és a JOBBIK megegyezését feltételezné egy alkalmas jelöltben. Hát nem tudom. Ennyire nem vagyok Kassandra hogy meg tudjam jósolni, mikor fog ez bekövetkezni. Addig is jobb ha hozzászokunk a gondolathoz hogy hála az égnek, már megint van egy Bölcs Vezérünk. Sokáig nélkülöztünk, de kibekkeltük.

Mindezt meg azért tartottam szükségesnek leirni hogy 3 év mulva csak a linket kelljen majd megadnom ha valaki majd azt kérdezi: na de ki látta ezt előre???????????

 

12 komment

Címkék: orbán viktor köztársasági elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://kassandra.blog.hu/api/trackback/id/tr172495887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John May R 2010.12.08. 06:47:32

Nem hiszem, hogy ez lenne a jövő. Bár sok olyan történt az elmúlt fél évben, amit nem gondoltunk volna.
2014-ig szinte teljhatalma van Orbánnak. Ki is használja. De egyszerűen nem teheti meg, hogy a választásokat így vagy úgy szabotálja. A játékszabályokat viszont ő hozza. Nem kell féltenünk, a választókerületi határok, vagy egyéb szabályok (pl. magas jelöltállítási küszöb) biztos nekik fog kedvezni.

kisa 2010.12.08. 08:53:31

Elég életszerű a felvetés. A gikszert abban látom, hogy nem vagyok meggyőződve arról, 2014-ben lesz választás. Illetve meg vagyok győződve arról, hogy lesz választás, választhatunk a hazafias népfront és a hazafias népfront jelöltje között. (aki élt a rendszerváltás előtt, az tudja miről beszélek).

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.12.08. 17:59:55

Nem ilyen kis pályás a törpe!! Királyá koronáztatja magát 2014re!!! By By Magyar demokrácia by by Magyar Köztársaság ennyi volt!! Ássák már a sirt az Alkotmány előkészitő bizotságba a fityisz katonák droidok talp nyalók lakályok ügynökök!!!

duggongg 2010.12.08. 19:39:29

@John May R: Adná isten hogy igazad legyen de félek hogy máris létezik egy ilyen forgatókönyv. Most sajnos nem találom az eredeti hivatkozást de vagy másfél hónapja (azt hiszem egy német sajtótájékoztatón) mondta az Ember Aki Sohasem Hazudott, hogy majd a Parlament(!) fogja eldönteni hogy Magyarországon parlamentáris vagy elnöki rendszer legyen. Igaz, hozzátette hogy ő most(!) úgy gondolja hogy Magyarország történelmi hagyományainak a parlamentáris rendszer jobban megfelel. Lehet hogy paranoiás vagyok de szerintem megkezdődött a csepegtetés.

duggongg 2010.12.08. 23:38:07

@John May R: Egyébként nem azt mondtam hogy nem lesznek választások. Választások lesznek, de akárki is nyeri, rendkívül korlátozott lehetőségei lesznek a hatalomgyakorlásra Orbán Viktor köztársasági elnök akaratával szemben akinek minimum Sárközy-ével megegyező jogosítványai lesznek.

John May R 2010.12.09. 06:51:56

@duggongg: Szerintem nem lesz elnöki rendszer. Tárgyilagosabb nem tudok lenni. Így látom.

adamm123 2010.12.20. 17:53:35

Nem tartom valószínűnek, és meg is mondom miért:

Ha már ott tart a fidesz, hogy a választás után esélyes, hogy ellenzékbe kerül, akkor még mindig van egy rakás kevésbé otromba lehetősége arra, hogy bebiztosítsa a győzelmét. Egy ilyen durva átalakítás rettentően népszerűtlen lehet, mivel még a legostobább emberek számára is teljesen nyilvánvaló, hogy mire megy ki a játék.

Sokkal tisztább a kisebb pártok ellehetetlenítése, a szavazókörzetek átrajzolása, a szavazatszámítás fidesz számára kevedvezővé alakítása, a határon túliak szavazati jogának megadása, a necces körzetekben apró csalások elkövetése, hogy csak pár lehetőséget említsek. Ezek könnyebben kommunikálhatóak, az átlagember kevésbé érti őket, és ha olyan a környezet, hogy ennyi sem elég, hogy hatalomban tartsa a fideszt, akkor a te általad leírt forgatókönyv kábé forradalmat generálna.

duggongg 2010.12.20. 18:43:06

@matraszentanna: Legyen igazad. A gond az, mint mar irtam az egyik valaszomban, hogy Viktor elkezdett celozgatni erre a lehetosegre: "majd a parlament fogja eldonteni, hogy Magyarorszagnak az elnoki vagy a parlamentaris rendszer felel e meg jobban"
Veletlen lenne? Sok minden mas is tortent amiben nemigen hittunk volna fel evvel ezelott...

Oknyomozó 2010.12.20. 18:58:08

Ez egy négy évig tartó "sakkjátszma".
De erőből a szabályokat és a környezetet megváltoztatják, de csak az ellenfeleknek.
(Alkotmány, ÁSZ, Közt. Elnök, KT, MT, MNB-t később, médiatörvény, stb.).
Még egypár törvény kell és kész.
Ha ehhez hasonlóan játszhatok én is, a legjobb sakkozót is megverem, mert a királynő most lóugrásban akar lépni, a bástya meg amúgy, de csak nekem szabad.
Lehet, hogy rossz a példa, de mindenki be lesz kerítve vagy megfélemlítve.
Amíg egy NORMÁLIS (a szó igaz értelmében) politikai erő nem alakul, ami kizárólag az ország (az emberek) érdekeit nézi és nem hatalmi mámorban kizárólag a saját túlélését akarja bebiztosítani, addig ehhez kell hozzászoknunk.
Csönd lesz, legfeljebb suttogás, nem lesz hozzászólásom se. Nekiállhat mindenki a tökéletes angol elsajátításának, ha ezentúl is híreket akar olvasni. Nekem az internet az egyedüli hírforrásom, mert eddig se kapcsoltam az M1, M2, Duna, RTL, TV2 adókra.
A rádiót régebben "likvidáltam", MP3 szól az autóban.
Rossz hírem van: magyar zene 0% és nem 40%, mint a rádiókban törvény által előírva.
Hallgassák a hazafiak a rádiót, meg aki előírta.
Ettől a "vallásos hevülettől" meg kiráz a hideg és világgá tudnék menni, de már öreg vagyok hozzá.

Gabo1000 2010.12.20. 20:47:45

Remélem nem lesz igazad. Ha pedig ez történik akkor se felejtsd el belinkelni a bejegyzés címét..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.12.20. 22:54:58

@kisa: Esetleg lehet szavazni a Fehér Elefánt Párt jelötje között.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.12.20. 22:55:59

Mondjuk a hagyománytisztelete úgy kívánja, hogy a befagyott Duna jegén.....

Reménykedek az enyhe telekben.
süti beállítások módosítása